Przepis na Zupa z orzechów

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1916
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • wołowina z kością 25 dag
  • włoszczyzna 1 opakowanie
  • orzechy włoskie łuskane 40 dag
  • żółtka 3 szt.
  • śmietana 1 szklanka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 1 szczypta
  • sok z cytryny 1 łyżeczka

Jak zrobić Zupa z orzechów?

Ugotować rosół z mięsa i włoszczyzny, przecedzić. Orzechy zemleć, wymieszać ze śmietaną i żółtkami, dodać do rosołu, zagotować. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Podawać.

Podobne przepisy

Zupka warzywna

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-08

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony czysty

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa cebulowa na winie z roladą ustrzycką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Chłodnik z ogórka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Zupy

Zupa buraczkowa z czerwona fasolą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupa grochowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy