Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i seler obieramy, opłukujemy i kroimy w kostkę. Zalewamy litrem wody, dodajemy kostki bulionowe, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy resztę zupy z warzywami miksujemy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na paski a boczek kroimy w kostkę. Oba mięsa wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej i obsmażamy na chrupiąco. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i dusimy na dwóch łyżkach masła. Na reszcie masła dusimy oczyszczone i pokrojone w plasterki pory. Kurczaka, boczek, pieczarki i pory dodajemy do zmiksowanej zupy, mieszamy i gotujemy razem ok. 10 min na małym ogniu. Przyprawiamy do smaku. W innej wersji możemy zmiksować tylo część warzyw a resztę pozostawić w plasterkach.
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy
Kategoria: Zupy