Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa marchwiowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2882

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • marchewka młoda 1 pęczek
  • sól
  • seler naciowy 2 łodygi
  • cebula 2 sztuki
  • imbir świeży 1 kawałek
  • pieprz
  • bulion 5 szklanek
  • masło 2 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • curry 1 łyżeczka
  • słodka papryka 1/2 łyżeczki
  • ostra papryka 1/2 łyżeczki
  • jogurt naturalny 1/2 szklanki
  • szczypiorek 1/2 pęczka

Jak zrobić Zupa marchwiowa?

Warzywa obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Imbir oraz obrany czosnek posiekać i połączyć z warzywami. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć na nim warzywa. Dodać do nich ostrą i słodka paprykę, curry i przesmażyć jeszcze chwilę. Do warzyw wlać bulion. Gotować zupę około 20 minut. Następnie całość zmiksować, doprawić pieprzem i solą. Opłukany szczypiorek posiekać i wymieszać z jogurtem. Przed podaniem zupę udekorować jogurtowym kleksem.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa marchwiowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne