Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa kukurydziana

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1025

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Jest to łagodna zupa meksykańska, którą można rozpalić dodając kilka papryczek chili.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Zupa kukurydziana?

Od kolb kukurydzy odkroić ostrym nożem ziarna. Połowę ziaren zmiksować.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
W rondlu podgrzać olej (2 łyżki), wrzucić cebulę, pomidory oraz całe ziarna kukurydzy.
Podsmażać. Wlać bulion, dodać sproszkowane ziarna kukurydzy i gotować. Doprawić solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i wrzucić pokrojone w kostkę pieczywo. Podsmażyć a następnie wrzucić do zupy. Podawać gorące.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa kukurydziana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne