Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa jarzynowa z soczewicą i grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 934

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • zielona soczewica 0,75 szklanki
  • suszone grzyby 5 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 0,5 szt
  • por 1 szt
  • marchew duża 1 szt
  • por 1 szt
  • drobny makaron 0,75 szklanki
  • mielony imbir do smaku
  • kurkuma do smaku
  • curry do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Zupa jarzynowa z soczewicą i grzybami?

Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnie kroimy na kawałki, przekładamy do garnka, dodajemy opłukaną soczewicę i zalewamy świeżą wodą ok. 1,5 l. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy 5 min. Warzywa oczyszczamy, opłukujemy, kroimy w słupki lub kostkę i dodajemy do soczewicy. Gdy składniki będą już prawie miękkie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości /najlepiej wybrać makaron, który gotuje się 2-3 min. /. Doprawiamy do smaku.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa jarzynowa z soczewicą i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne