Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa grzybowo pieczarkowa z knedelkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2272

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Rada: 1. Jeśli masa na knedliki wyjdzie nam rzadka, możemy ją zagęścić odrobiną bułki tartej
2. Jeśli pieczarki są bardzo małe gotujemy je w całości
3. Przed podaniem zupy łyżką cedzakową wyjmujemy suszone grzybki z garnka.

Zdjęcia

Rada: 1. Jeśli masa na knedliki wyjdzie nam rzadka, możemy ją zagęścić odrobiną bułki tartej<br/>2. Jeśli pieczarki są bardzo małe gotujemy je w całości <br/>3. Przed podaniem zupy łyżką cedzakową wyjmujemy suszone grzybki z garnka.

Składniki

Jak zrobić Zupa grzybowo pieczarkowa z knedelkami?

Suszone grzyby umyć, rozkruszyć, zalać szklanką ciepłej wody, moczyć 2 - 3 godziny. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Do namoczonych grzybów dolać 0, 75 litra bulionu, dodać listek laurowy, ziele angielskie i włożyć pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować około 40 pod przykryciem na małym ogniu. Bułki pokroić w kostkę, zalać resztą bulionu. Kiedy bułki się namoczą, odcisnąć. Ryż wymieszać z bułką, jajkami, tymiankiem i natką pietruszki. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Uformować małe knedelki wielkości orzecha włoskiego, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 6 - 7 minut na małym ogniu od przykryciem. Zupę wlać do talerzy. Do każdej porcji włożyć po kilka ryżowych knedlików. Zupę posypać zieleniną.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa grzybowo pieczarkowa z knedelkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne