Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa buraczkowa ze sliwkami

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1069

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zupa  buraczkowa ze sliwkami

Składniki

  • skrzydełka drobiowe 3 szt
  • marchew długa 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1/8 szt
  • ziemniaki 5 szt
  • przyprawa ''jarzynka'' 1 łyżeczka (płaska)
  • śliwki bez pestek 8 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • buraczki z botwinką 1 pęczek
  • masło 1 łyżka
  • pietruszka do dekoracji

Jak zrobić Zupa buraczkowa ze sliwkami?

Mięso myjemy i gotujemy w wodzie po 15 minutach od ugotowania wody dodajemy pokrojone i obrane warzywa: ziemniak, marchew, pietruszkę, seler oraz śliwki świeże. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.

Buraczki myjemy i kroimy całe z liśćmi, dusimy na maśle. Dodajemy do zupy i jeszcze chwilę gotujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i jarzynką. Można również dodać maggi jak ktoś lubi. Pietruszką przybieramy.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa buraczkowa ze sliwkami

VANILLASKA#

VANILLASKA

2012-09-28 16:21:18

To musi być ciekawe połączenie. Widzę ze teraz na topie jest dodawanie śliwek muszę tego spróbować.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne