Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zupa brokułowa

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2496

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

dag

  • ser pleśniowy typu rokpol 10

Jak zrobić Zupa brokułowa?

Migdały sparzyć we wrzątku, odstawić do ostygnięcia, po czym zdjąć z nich skórki. Obrane migdały zmielić. Na rozgrzanej patelni uprażyć zmielone migdały. Odłożyć 3 łyżki do dekoracji. Brokuł umyć i podzielić na różyczki. Bulion zagotować, włożyć do niego brokuły i ugotować je. Wyjąć kilka różyczek. Następnie do wywaru wlać mleko. Wymieszać i dodać migdały oraz pokruszony ser. Zupę zmiksować i doprawić suszonymi ziołami. Oprószyć solą i pieprzem. Udekorować odłożonymi poprzednio migdałami i różyczkami brokułów.
Komentarze

Do przepisu na: Zupa brokułowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne