Jaja ugotować na twardo, obrać i pociąć na cząstki. Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić w plastry i smażyć aż odparuje sok. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zarumienić i dodać do pieczarek. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w plastry. Układać w żaroodpornym naczyniu, warstwami na przemian, ziemniaki, grzyby, jaja, posypać solą i pieprzem. Zrobić sos. Podgrzać mleko, wymieszać ze śmietaną i i rozkruszyć kostkę bulionu grzybowego. Dodać liść laurowy i zalać składniki. Upiec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Można też włożyć do rondla z grubym dnem i udusić, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać z surówką z kiszonej kapusty.
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby
Kategoria: Grzyby