Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zawijasy z nadzieniem parówkowym

Dodany przez

Ile porcji: 14

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1714

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Zawijasy z nadzieniem parówkowym

Składniki

farsz

ciasto

do posypania

  • ziarno słonecznika 2 łyżki

do posmarowania

  • białko 1 szt

Jak zrobić Zawijasy z nadzieniem parówkowym?

Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek i wlać ciepłe mleko wymieszane z wodą. Do mleka z wodą pokruszyć drożdże, dodać cukier i odstawić na 10 minut.

Parówki pokroić i podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulą. Doprawić ketchupem, musztardą, solą, pieprzem i przyprawa do pizzy. Farsz zestawić z ognia, aby przestygł.

Do mąki dodać rozmącone jajko z żółtkiem, sól, stopioną margarynę, olej i dokładnie wyrobić na gładkie ciasto. Potem je rozwałkować na prostokąt, na środku rozłożyć farsz i zawinąć w roladę.

Ciasto z farszem pokroić na ok. 3 cm kawałki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciacha posmarować lekko ubitym białkiem i posypać rozdrobnionym ziarnem słonecznika. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok. 15-20 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Zawijasy z nadzieniem parówkowym

malina#

malina

2012-01-25 20:25:22

Bardzo proszę panią moderator o uzupełnienie produktów w tym przepisie ,a czytelników przepraszam za błąd
drożdży ma być 2 dkg
mleka ma być 1 i 1/4 szklanki

affa#

affa

2012-01-25 10:59:40

myślę, że drożdży na 1/2 kg mąki to między 15 a 25 gram :)

!ika#

!ika

2012-01-23 05:34:18

A ile tych drożdży?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne