Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekanka makaronowa "cztery sery"

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3251

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Składniki

  • makaron muszelki 25 dag
  • ser pleśniowy 5 dag
  • ser żółty 5 dag
  • ser camembert 10 dag
  • ser parmezan tarty 0,5 szklanki
  • sól, pieprz

Akcesoria

  • garnek
  • durszlak
  • tarka
  • miska
  • naczynie żaroodporne

Jak zrobić Zapiekanka makaronowa "cztery sery"?

Makaron ugotować w osolonej wodzie mocno al'dente, ugotowany podzielić na 3 części. Sery: żółty zetrzeć na tartce o grubych oczkach, pleśniowy pokruszyć, camembert pokroić. Każdą część makaronu połączyć z serem. Nakładać warstwami do naczynia żaroodpornego tak, by warstwa sera żółtego była w środku. Po wierzchu posypać tartym parmezanem. Zapiekać 10 min w temp. Ok. 200 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka makaronowa "cztery sery"

malg0kolczyk0wnia#

malg0kolczyk0wnia

2011-04-25 09:39:25

Nie określam dokładnie, bo każdy ma swoje ulubione gatunki serów, i każdy wybiera co dla niego najlepsze. A parmezan może i jest serem żółtym ale jego smak i konsystencja przynajmniej dla mnie różni się od "zwykłego" sera żółtego. Jestem amatorką więc zarzucanie mi braku profesjonalizmu jakoś we mnie nie uderza ;> pozdrawiam Panią PROFESJONALISTKĘ!! ;>;/

Marta_Marta#

Marta_Marta

2011-04-22 20:04:09

Określenie: ser pleśniowy... camembert niby jaki jest? Nie dało się określić jaki? Chyba robiłaś kiedyś to danie to mogłaś poradzić. A swoją drogą notabene parmesan to żółty ser...
Totalny brak profesjonalizmu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne