Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z mozarellą

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2055

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • brokuły 40 dag
  • ziemniaki 60 dag
  • ser mozarella 1 kostka
  • śmietana 36% 1 opakowanie (małe)
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z mozarellą?

Brokuły podzielić na różyczki, zblanszować ( wsadzić do wrzątku na kilka sekund). Brokuły dobrze odsączyć na sitku. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach ok. 15min. Ostudzone ziemniaki obrać, pokroić w plastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na ziemniaki położyć zblanszowane wcześniej brokuły. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Śmietanę podgrzać, dodać mozarellę, rozgnieciony czosnek. Sos doprawić solą i pieprzem. Sosem polać wcześniej przygotowane składniki, wstawić do piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 200°c.
Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka brokułowo-ziemniaczana z mozarellą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne