Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wiosenny kalafior

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 968

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Wiosenny kalafior

Składniki

  • kalafior 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra 1 szczypta
  • bułka tarta 2 łyżki
  • młoda cebulka ze szczypiorkiem 1 szt

Jak zrobić Wiosenny kalafior?

Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę: masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Młodą cebulkę obieramy, drobno kroimy i dodajemy do zasmażki. Podsmażamy aż bułka lekko zbrązowieje. Szczypiorek drobno kroimy. Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Wiosenny kalafior

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne