Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Wątróbka

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 9863

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Wątróbka
Wątróbka
Wątróbka
Wątróbka
Wątróbka

Składniki

Jak zrobić Wątróbka?

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy, czekamy aż dobrze odcieknie. Na patelni rozgrzewamy olej, wątróbkę obtaczamy w mące i na patelnie. Smażymy aż się zarumieni. Gdy wątróbka będzie rumiana, wyjmujemy do osobnego naczynia.

Cebulę kroimy w pół księżyce i chwilkę podsmażamy. Podsmażoną cebulkę dodajemy do garnuszka w którym jest już wątróbka.

Następnie łączymy wątróbkę z cebulką, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dolewamy mąkę rozrobioną w szklance wody, w ten sposób powstaje sos. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka

!Kazim#

!Kazim

2011-04-19 14:49:23

NIE SOLIĆ!!! Wątróbkę soli się na talerzu bo inaczej wyjdzie paskudny, suchy wiór.

!ASIULEK#

!ASIULEK

2011-02-16 22:24:48

Moja zawsze Mi się świetnie udaje ;))

agnieszka13#

agnieszka13

2010-10-28 19:28:48

Nie mogę się zgodzić z 1 - uwielbiam wątróbkę drobiową, ale co do smażenia się zgodzę :)

Zbigniew#

Zbigniew

2009-07-16 13:18:35

Wszystki pięknie i fajnie ale 2 uwagi
Wątróbka powinna być wołowa, najlepiej cielęca ale tu niestety koszta stanowią o wyborze.
Drugi problem to smażenie na oleju, wydaje mi się, że zamiast oleju powinno się użyć smalcu ale prawdziwego wiejskiego a nie kostki. Wtedy wątróbka nabierze rumieńców i będzie naprawdę dobrze smakowała.

Pozdrawiam kucharki :)

I bardzo ładnie wygląda na zdjęciu :))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne