Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Twarożkowa babka

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 734

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • serek waniliowy 2
  • żelatyna 2 lyżeczki
  • czerwony sok owocowy 2 łyżki
  • banan 1
  • sok z cytryny
  • cukier puder
  • czekolada w proszku 2 łyżki
  • rum 4 łyżki

Jak zrobić Twarożkowa babka?

Żelatynę rozpuścić w małej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, ostudzić i wymieszać z twarożkiem. Okrągłą, niedużą foremkę do babek wypłukać zimną wodą, napełnić przyrządzoną masę, schłodzić w lodówce. Na mały talerzyk wlać sok owocowy, twarożkową babę wyjąć z formy, ułożyć na talerzu.

Sos czekoladowy:
utrzeć czekoladę z rumem, polać babkę. Banana obrać, pokroić w krążki, ułożyć na powierzchni babki, lekko skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, posypać cukrem pudrem.

Uwaga:
jeśli są trudności z wyjęciem babki z foremki, trzeba ją zawiną na 2-3 min w ściereczkę zmoczoną gorącą wodą, wyjdzie bez trudu.
Komentarze

Do przepisu na: Twarożkowa babka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne