Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tureckie pączki

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1148

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Tureckie pączki
Tureckie pączki

Składniki

syrop

Jak zrobić Tureckie pączki?

Drożdże rozpuścić w łyżce ciepłej wody z łyżeczką cu­kru. Do rozczynu dodać mąkę, masło i sól. Zagniatać, aż ciasto będzie elastyczne (w razie potrzeby dodawać po łyżce ciepłą wodę). Ciasto przykryć, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do garnka wlać 3 filiżanki wody, wsypać cukier, goto­wać powoli, aż zrobi się syrop (ok. 15 min), dodać sok cy­trynowy, wystudzić. Z ciasta formować kuleczki, smażyć partiami w gorą­cym głębokim oleju na złoto, osaczyć z tłuszczu i włożyć ;c zimnego syropu, by nim nasiąkły.
Komentarze

Do przepisu na: Tureckie pączki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne