Przepis na Tuńczyk z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2456
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • marchew 225 gram
  • olej słonecznikowy 2 łyżki
  • cebula 1 szt.
  • młody groszek w strąkach 175 gram
  • kolby młodej kukurydzy 175 gram
  • świeży tuńczyk 450 gram
  • sos rybny 2 łyżki
  • cukier palmowy 1 łyżka
  • skórka pomarańczowa 1 szt.
  • sok z pomarańczy 1 szt.
  • sherry 2 łyżki
  • mąka kukurydziana 1 łyżeczka
  • ugotowany makaron ryżowy 12 łyżek

Jak zrobić Tuńczyk z warzywami?

Marchew pokrój w cienkie słupki. Rozgrzej dużą patelnię o grubym dnie, wlej olej. Wrzuć pokrojoną w cienkie paseczki cebulę, marchew, groszek i kukurydzę. Smaż mieszając 5 minut. Pokrój tuńczyka w plasterki i dorzuć warzyw. Smaż, mieszając 2-3 minuty, aż mięso stanie się przezroczyste. W miseczce wymieszaj sos rybny, cukier palmowy, skórkę i sok z pomarańczy. Wlej do woka, gotuj 2 minuty, aż zgęstnieje. Podawaj z makaronem.

Podobne przepisy

Karp świąteczny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Ryby

Mokra ryba mrożona – gotowana

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-07

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Wędzona makrela z niespodzianką

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-08

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Sałatka śledziowa z burakami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Paluszkie rybne zapiekane

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-21

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby