Przepis na Truskawkowy krem

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
966
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

Jak zrobić Truskawkowy krem?

Żelatynę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody, pozostawić na 15 minut. Gdy napęcznieje, podgrzać do zawrzenia, ostudzić. Owoce umyć, osuszyć. Połowę owoców zmiksować z dodatkiem kefiru i wymieszać z żelatyną. Pozostałe owoce ułożyć w kompotierkach, zalać zmiksowanym kremem. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Jogurt grecki z zarodkami pszennymi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Sałatka Kazi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Sałatki

Uromaki sushi

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pierożki – uszka z mięsem drobiowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-31

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Pomidorki z mozarellą

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenny sos czosnkowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Sosy