Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1097

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Składniki

składniki na farsz

składniki na ciasto

  • jajka 2 sztuki
  • mąka 1 i 1/2 szklanki
  • sól 2 szczypty
  • mleko 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana 1 szklanka
  • olej 5 łyżek

Jak zrobić Trójkąty z nadzieniem mięsnym?

Składniki na farsz: najpierw podgotować wołowinę ok. Godziny potem dodać resztę składników. Gotować do miękkości, jeszcze ok godziny. Przepuścić przez maszynkę, dodać zeszkloną cebulkę. Doprawić solą i pieprzem. Z reszty składników przygotować ciasto na naleśniki, mieszając je mikserem. Gdyby wyszło za gęste dodać mleka.
Komentarze

Do przepisu na: Trójkąty z nadzieniem mięsnym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne