Przepis na Tort sachera

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2952
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

  • cukier 10 dag
  • masło 15 dag
  • czekolada 15 dag
  • mąka tortowa 15 dag
  • jajka 6 szt.
  • dżem morelowy
  • masło do smarowania formy
  • bułka tarta do obsypania formy

Jak zrobić Tort sachera?

Czekoladę należy rozpuścić w naczyniu na parze. W makutrze utrzeć masło z cukrem, po dodaniu czekolady, ponownie utrzeć. Dodać żółtka, dobrze ukręcić, dodać mąkę i wszystko wymieszać. Delikatnie połączyć z ubitą, sztywną pianą z białek. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy, po czym upiec. Po wyjęciu przekroić na dwie lub trzy części. Przełożyć, a następnie posmarować ze wszystkich stron dżemem morelowym. Z wierzchu i po bokach można polać letnią polewą czekoladową. Ubrać świeżymi lub kandyzowanymi owocami, najlepiej morelami.

Podobne przepisy

Sernik „złoty kokos”

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-27

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciasteczka owsiane bardzo proste

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: Amatorka

Kategoria: Ciasta

Placuszkowa wieżyczka owocowa

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Sernik na spodzie

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Truskawkowiec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-15

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Ciastka deserowe babeczki

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ciasta