Ciemny biszkopt : Ubić pianę z 5 białek, dodać 3/4 szkl cukru, do ubitych białek dodać żółtka. Następnie wymieszać z 1 szkl mąki, kakao i 1 łyżeczką proszku do pieczenia. Piec w 180 30-35 min. Upieczony przekroić.
Orzechowy biszkopt : Ubić pianę z 3 białek z pozostałą ilością cukru, dodać żółtka. Następnie wymieszać z pozostałą ilością mąki, 1 łyżeczką proszku do pieczenia i mielonymi orzechami. Piec w 180 30-35 min.
Masa : bitą śmietanę ubić, połączyć z żelatyną. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szkl wody i ostudzić.
Biszkopt przełożyć : ciemny biszkopt – masa ze śmietany, no to ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki, jak zastygnie posmarować znów bitą śmietaną – biszkopt orzechowy – masa ze śmietany – ciemny biszkopt dowolnie udekorować
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta