Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Tort brzoskwiniowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4937

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Tort brzoskwiniowy

Tort brzoskwiniowy

Tort brzoskwiniowy

Tort brzoskwiniowy

Składniki

ciasto

krem

  • śmietana 30% 1 litr
  • śmietana fix 2 torebki
  • cukier puder 6-8 łyżeczek
  • dodatkowo
  • brzoskwinie 1 puszka
  • woda
  • cukier
  • cytryna

Jak zrobić Tort brzoskwiniowy?

Biszkopt:
Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka - dalej ubijając dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać łyżką. Upiec biszkopt. Czas pieczenia 20-30 minut w temp. 180%

Krem:
Bardzo zimną śmietanę ubić trzepaczką, dodawać stopniowo cukier, a gdy jest puszysta, dodać "śmietan-fix" aby ją zagęścić i usztywnić. Wstawić do lodówki.

Ostudzony biszkopt przekroić na trzy części, pokropić wodą zmieszaną z cytryną i cukrem.
Na pierwszy krążek położyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i grubą warstwę śmietany.
Przykryć drugim krążkiem ciasta, nasączyć, posmarować śmietaną, (zamiast śmietaną można posmarować dżemem) po czym następny krążek posmarować śmietaną i udekorować tort według uznania.
Komentarze

Do przepisu na: Tort brzoskwiniowy

Ter-esa#

Ter-esa

2010-03-17 11:56:56

Super wygląd i w smaku na pewno pyszny

emilia9n#

emilia9n

2010-03-17 01:43:44

pięknie wygląda z tymi owocami na wierzchu.

Albertos#

Albertos

2010-03-05 10:19:15

Bardzo lubię tego typu ciasta. Z pewnością niebawem wypróbuje ten przepis.

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-02 08:11:10

Zamiast brzoskwini można morele alo mandarynki z puszki ładnie pachną i jest smaczne, polecam

teressa444#

teressa444

2009-06-15 15:40:05

Ten tort można robić z różnymi owocami i będzie inaczej smakował.

!Ania#

!Ania

2009-06-12 08:33:47

Bardzo smaczne, ale zamiast brzoskwin mozna dac gruszki, tez smaczny, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne