Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Torcik wiśniowy

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 894

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • jabłka pokrojone w plastry 5 szklanek
  • cukier 0,75 szklanki
  • cynamon 0,5 łyżeczki
  • mąka 1,5 łyżki
  • lody waniliowe 4 gałki

ciasto

Jak zrobić Torcik wiśniowy?

Pokrojone jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem oraz mąką. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić lekko wodą i obłożyć wiórkami masła. Przykryć folią alu­miniową. Piec 15 minut w temp. 180 st. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, masło, mleko i żółt­ka ubijać na puszystą masę. Dodać pianę z białek, wymie­szać, łyżeczką nakładać ciasto na przypieczone jabłka (nie rozsmarowywać). Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Gorącą zapiekankę podawać z lodami waniliowymi.
Komentarze

Do przepisu na: Torcik wiśniowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne