Szybko sę robi jeszcze szybciej się zjada.
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do dwóch tortownic. Pieczemy dwa biszkopty 35 minut w 190 stopniach. Gotowe, przestudzone biszkopty przecinamy na pół po grubości. Na pierwszą warstwę biszkoptową smarujemy karmelową masę 1/2 puszki,kładziemy na to biszkopt, smarujemy dżemem, przykładamy biszkoptem, smarujemy ponownie masą karmelową.przykładamy biszkopt. Mleko mocno schłodzone miksujemy dodajemy bitą śmietanę, miksujemy jeszcze 5 minut. Bitą śmietaną smarujemy dookoła ciasto.Dekorujemy różą, małym szampanem i ziarenkami kawy.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta