Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na TARTA WIŚNIOWO-MORELOWA

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2261

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

25 dag mąki, 5 jajek
szczypta soli i proszku do pieczenia
¾ szklanki cukru
2 torebki cukru waniliowego ½ kostki masła
70 dag wiśni bez pestek (mogą być z puszki)
30 dag obranych moreli bez pestek (mogą być z puszki)
25 dag twarożku homogenizowanego
½ torebki budyniu waniliowego
łyżka tartej bułki
łyżka cukru kryształu

Jak zrobić TARTA WIŚNIOWO-MORELOWA?

1. Zrobić ciasto: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 10 dag cukru, solą i 1 cukrem waniliowym WINIARY. Dodać 1 jajko i pokrojone na kawałki masło, szybko zagnieść. Włożyć na 30 minut do lodówki.

2. Utrzeć mikserem twarożek z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym WINIARY, pozostałymi jajkami oraz budyniem w proszku WINIARY.

3. Kruche ciasto rozwałkować, przenieść do formy na tartę. Docisnąć brzegi, spód ponakłuwać widelcem i posypać tartą bułką. Na cieście rozłożyć wiśnie i cząstki moreli, pokryć polewa serową. Piec 50 minut na dolnym poziomie piekarnika w temp. 175°C. Posypać cukrem kryształem.
Komentarze

Do przepisu na: TARTA WIŚNIOWO-MORELOWA

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne