1. Zrobić ciasto: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, 10 dag cukru, solą i 1 cukrem waniliowym WINIARY. Dodać 1 jajko i pokrojone na kawałki masło, szybko zagnieść. Włożyć na 30 minut do lodówki.
2. Utrzeć mikserem twarożek z resztą cukru i drugim cukrem waniliowym WINIARY, pozostałymi jajkami oraz budyniem w proszku WINIARY.
3. Kruche ciasto rozwałkować, przenieść do formy na tartę. Docisnąć brzegi, spód ponakłuwać widelcem i posypać tartą bułką. Na cieście rozłożyć wiśnie i cząstki moreli, pokryć polewa serową. Piec 50 minut na dolnym poziomie piekarnika w temp. 175°C. Posypać cukrem kryształem.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta