Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Szparagi z szynką parmeńską

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas gotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2197

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Szparagi z szynką parmeńską to naprawdę doskonałe połączenie.

Zblanszowane szparagi zachowują jędrność, są chrupiące, pełne soku.

Świeża szynka parmeńska dopełnia danie i całość smakuje wybornie.

Ponieważ wędlina z Parmy jest dosyć droga, można ją zastapic szynką szwarcwaldzką.

Zdjęcia

<b>Szparagi z szynką parmeńską</b> to naprawdę doskonałe połączenie. <br/><br/>Zblanszowane szparagi zachowują jędrność, są chrupiące, pełne soku. <br/><br/>Świeża szynka parmeńska dopełnia danie i całość smakuje wybornie. <br/><br/>Ponieważ wędlina z Parmy jest dosyć droga, można ją zastapic szynką szwarcwaldzką.

Składniki

  • szparagi zielone 1 pęczek
  • chleb 4 kromki
  • szynka parmeńska 8 plasterków
  • pomidor 2 sztuki
  • pieprz 2 szczypty
  • sól 1/2 łyżeczki
  • cukier 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Szparagi z szynką parmeńską?

Szparagi umyć pod bieżącą wodą. Odłamać końce. Zagotować w garnku wodę, wsypać sól, cukier i włozyć szparagi. Blanszować - czyli gotować na średnik ogniu 5 minut. Następnie wyjąc, odsączyć i przestudzone szparagi pokroić na 3 cm kawałki.

Pomidory umyć i cienko pokroić. Na kromkach chleba położyć plasterki pomidorów, posypać pieprzem, następnie ułożyć kawałki szparagów i przykryć plastrami szynki parmeńskiej.
Komentarze

Do przepisu na: Szparagi z szynką parmeńską

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne