Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Świderki zapiekane z warzywami

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1284

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • makaron świderki 40 dag
  • mrożona fasolka szparagowa 0,5 op
  • mrożona brukselka 0,5 opakowania
  • śmietana 12% 1 szklanka
  • jajko 1 szt
  • posiekana natka pietruszki 2 łyżki
  • starty żółty ser 4 łyżki
  • zioła prowansalskie do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do formy

Jak zrobić Świderki zapiekane z warzywami?

Makaron gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolkę i brukselkę gotujemy oddzielnie po ok. 5 min w osolonej wodzie. Odsączamy ale zachowujemy po 4 łyżki z odlewanej wody. Śmietanę mieszamy z jajkiem i wodą pozostawioną po gotowaniu wody, dodajemy posiekaną natkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Formę do zapiekania natłuszczamy i nakładamy makaron wymieszamy z warzywami. Całość zalewamy śmietaną z dodatkami, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni c.
Komentarze

Do przepisu na: Świderki zapiekane z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne