Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Surówka z czerwonej kapusty

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1321

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki

  • czerwona kapusta 1 szt
  • marchewka 3 szt
  • ogórek kiszony 3 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • musztarda 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 5 łyżki
  • cukier 4 łyżki

Jak zrobić Surówka z czerwonej kapusty?

Kapustę myjemy, szatkujemy na drobno, dodajemy cukier, mieszamy odstawiamy do lodówki na 3 godzinki. Gdy kapusta zmięknie wyjmujemy z lodówki. Następnie marchewkę obieramy, ścieramy na tartce o grubych oczkach, mieszamy z kapustą. Ogórki kroimy w drobna kostkę, mieszamy z kapustą, doprawiamy solą, pieprzem, musztardą, dodajemy na koniec oliwę, mieszamy. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Surówka z czerwonej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne