Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Spaghetti alla bolognese Po wlosku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1570

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Oto prawdziwe spaghetti ( nitki) alla bolognese .mieszkam we Włoszech ;)

Zdjęcia

Składniki

  • olej z oliwek
  • czosnek 1 zabek
  • cebula biała 1/2
  • mięso mielone 500 gramów
  • rozmaryn świeży lub posiekany suchy 1 gałązka
  • pieprz
  • sos pomidorowy Passata di pomodoro 1 litr
  • rosołek 1
  • rosół z kostki
  • spaghetti 400 gr
  • parmezan starty

Akcesoria

  • patelnia
  • garnek duży

Jak zrobić Spaghetti alla bolognese Po wlosku?

1) Rozgrzewamy olej na duzej patelni, dodajemy posiekana cebulę ząbek czosnku i smazymy do ozłocenia.

2) Dodajemy mięso mielone rozmaryn szczyptę pieprzu i rosołek, mieszamy wszystko aż mięso się podsmaży i puści swój sok.

3) Zalewamy wszystko rosołem i gotujemy na małym ogniu przez 1,5 godz. (mięso musi być zawsze zalane rosołem)

4) Dodajemy sos pomidorowy (passata di pomodoro) nie concentrat!!!! i gotujemy przez 15 min.

5) Gotujemy spaghetti (al dente)

6) Mieszamy spaghetti z sosem wkładamy na talerz i posypujemy parmezanem smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Spaghetti alla bolognese Po wlosku

!BETI#

!BETI

2012-01-23 14:23:05

Z TEGO CO WIEM WŁOSI UŻYWAJĄ RACZEJ ŚWIEŻYCH POMIDORÓW DO SOSU A NIE PASSTY DI POMIDORO!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne