Pyszne spagetti z okoniem w roli głównej. Ryba jest delikatna w smaku, zawiera dużo witaminy D i jest smaczna.
Jeśli nie mamy okonia można zastąpić go morszczukiem lub dorszem.
Spagetti marinara to łatwy przepis Roberta Makłowicza, znanego krytyka kulinarnego. Polecam!
Przepis została opublikowana w dniu: 05.09.2014
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2821 odwiedzających!
Smacznego!
Rybę pokroić na kawałki. Czosnek przecisnąć czosnkownicą, a cebule pokroić w droną kostkę.
Na rozgrzaną oliwę wzucić czosnek i cebulę. Jak cebula sie zeszkli dodać pomidory i połowę posiekanej pietruszki. Po kilku minutach wlać wino, wymieszać sos i dodać kawałki okonia. Posolić i na wolnym ogniu dusić około kwadransa.
W międzyczasie w osolonej wodzie ugotować spagetti, oczywiście al dente, czyli na pół twardo. Odcedzic makaron, wymieszać z sosem i podawać posypane pozostałą natką pietruszki.
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Kuchnia włoska
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza
Kategoria: Owoce morza