Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sos krabowy z makaronem

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2093

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • bulion 1 szklanka
  • kraby 1 puszka
  • makaron wstążki 15 dag
  • oliwa 1 łyżka
  • dymka 1 sztuka
  • sos sojowy 1 łyżka
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Sos krabowy z makaronem?

Kapustę należy umyć, pokroić w paski. Kraby po wyjęciu z puszki osączyć z zalewy i oczyścić. Makaron ugotować, odcedzić, dodać łyżkę oliwy. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kraby, pokrojoną kapustę pekińską. Smażyć około 1, 5 minuty, dodać sos sojowy, bulion, gotować przez około 3 minuty. Pod koniec gotowania dodać posiekaną drobno dymkę i doprawić solą. Makaron podawać polany sosem.
Komentarze

Do przepisu na: Sos krabowy z makaronem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne