Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Śmietanowiec cytrynowy

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1066

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Śmietanowiec cytrynowy

Składniki

  • galaretka cytrynowa 1 szt
  • galaretka o smaku kiwi 1 szt
  • galaretka z czerwonych porzeczek 1 szt
  • śmietana 18 % 1 op
  • herbatniki 1 op

Jak zrobić Śmietanowiec cytrynowy?

Galaretkę o smaku kiwi i z czerwonych porzeczek osobno rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, dokładnie wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do lodówki by mocno zastygły i pokroić w kwadraty. Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Śmietanę ubić i dodawać stopniowo galaretkę, schłodzić. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, ułożyć herbatniki i wlać schłodzoną masę śmietanową wymieszaną z pokrojonymi galaretkami, ponownie schładzamy.
Komentarze

Do przepisu na: Śmietanowiec cytrynowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne