Przepis na Smalec mojej mamy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1189
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smalec mojej mamy?

Słoninę kroimy w kostkę, wkładamy do garnka i trzymamy na małym ogniu do momentu, aż słonina się stopi, a skwareczki się ładnie zarumienią. Pod sam koniec dodajemy drobniutko pokrojoną cebulę, listek laurowy, solimy oraz odrobinę pieprzymy do smaku. Gorący smalec przelewamy do małych miseczek i odstawiamy, żeby zastygł. Idealnie smakuje z pieczywem i np. ogórkiem kwaszonym.

Podobne przepisy

Jajka z pastą z ogórkiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-16

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Masło koperkowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z lucerną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-10

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Zimny bufet

Kolorowe kanapki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-04

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Serek z rzodkiewkami i z solą czosnkową

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenne kanapki dla jaroszy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet