Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sernik wielkanocny

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7634

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Sernik wielkanocny to pyszny i prosty sernik.

Łatwy w przygotowaniu, bo nie trzeba oddzielnie ubijać piany, a dzięki spodowi z herbatników nie traci się czasu na przygotowanie ciasta kruchego.

Dodatek skondensowanego mleka powoduje, ze sernik jest bardzo śmietankowy i rozpływa się w ustach.

Zdjęcia

<b>Sernik wielkanocny</b> to pyszny i prosty sernik. <br/><br/>Łatwy w przygotowaniu, bo nie trzeba oddzielnie ubijać piany, a dzięki spodowi z herbatników nie traci się czasu na przygotowanie ciasta kruchego. <br/><br/>Dodatek skondensowanego mleka powoduje, ze sernik jest <b>bardzo śmietankowy</b> i rozpływa się w ustach.

Składniki

spód

  • herbatniki 400 gram
  • masło 100 gram

masa serowa

  • serek naturalny 600 gram
  • jajka 4 sztuki
  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • esencja waniliowa 1 łyżka

Jak zrobić Sernik wielkanocny?

Herbatniki pokruszyć, a następnie zmiksować z miękkim masłem. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć masą z herbatników, dociskając palcami spód. Wyrównać i wstawić do lodówki.

Zmiksować serek naturalny (ale nie! homogenizowany, bo wychodzi za rzadkie) z esencją, jajkami i mlekiem kondensowanym. Masę serowa wylać na spód.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Komentarze

Do przepisu na: Sernik wielkanocny

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne