Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ser szopski w oliwie

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2dni
Czas przygotowania: 2 dni

Data dodania:

Wyświetlenia: 1188

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Włoskie antipasti

Zdjęcia

Włoskie antipasti

Składniki

  • ser szopski 100 gram
  • oregano
  • zioła prowansalkie
  • oliwa z oliwek do zalania
  • suszone pomidory kilka
  • papryczka chilli

Jak zrobić Ser szopski w oliwie?

Zrobiłam dwa słoiczki. W jednym jest ser szopski panierowany w ziołach prowansalskich i oregano, zawijany w suszone pomidory, spięte wykałaczką, drobno pokrojona papryczka i zioła, zalane wszystko oliwą z oliwek.

W drugim tylko ser szopski drobno pokrojoną papryczka chili i kawałki suszonych pomidorów oraz zioła. Odstawione w ciemne chłodne miejsce na 2 dni. Takie antipasti można trzymać od 2-3 tygodni
Komentarze

Do przepisu na: Ser szopski w oliwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne