Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 70 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2814

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszna soczysta rybka bez zbędnych panierek.Polecam :)

Zdjęcia

Pyszna soczysta rybka bez zbędnych panierek.Polecam :)
Pyszna soczysta rybka bez zbędnych panierek.Polecam :)

Składniki

  • halibut 1/2 kilograma
  • gałązki natki pietruszki 4 szt - duże
  • gałązki selera 2 sztuki duże
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • cytryna 1/2 sztuka
  • sól 3 szczypty
  • pieprz do smaku 3 szczypty
  • folia aluminiowa 2 sztuki w zależności jak kto chce

Akcesoria

  • miska
  • piekarnik
  • blender

Jak zrobić Selerowo-Pietruszkowy Halibut?

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Teraz tak: pietruszkę i seler siekamy. Następnie wkładamy do blendera wraz z łyżką oliwy i blenderujemy na gładką masę. Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną, solimy, pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min. 30 minutek. Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową, zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*c. Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek. Smacznego.
Komentarze

Do przepisu na: Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne