Mięso myjemy, osuszamy. Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem. Skrapiamy oliwą i wkładamy na noc do lodówki. Ostrym i długim nożem robimy w mięsie kieszonkę. Na przemian wkładamy morele i śliwki. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Po godzinie mięso odkrywamy, aby nabrało złotego koloru. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. W rondelku topimy masło i lekko podsmażamy na nim marchewkę. Dodajemy mąkę i mieszamy. Zalewamy bulionem, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy musztardę i miód. Schab kroimy w plastry, a sos z pieczenia dodajemy do sosu musztardowo-miodowego. Podajemy z ziemniakami puree i sałatą ze śmietaną.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne