Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sandacz z ziemniaczaną skorupką

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1796

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • tłuszcz roślinny 3 łyż
  • cebula posiekana 1/2 łyżki
  • czosnek posiekany 1/2 łyżek
  • wywar rybny gorący 75 ml
  • trybula 4 gałązki
  • słodka śmietanka 4 łyżki
  • ziemniaki 100 g
  • jasna zasmażka błyskawiczna 1/2 łyżeczki
  • filet z sandacza ze skórką 150 g
  • białe wino 50 ml
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Jak zrobić Sandacz z ziemniaczaną skorupką?

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200stc. Rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Podlać wywarem rybnym i białym winem. Przyprawić solą i pieprzem. Trybulę opłukać, osuszyć, listki oberwać od gałązek, posiekać. Przełożyć ze słodką śmietanką do sosu. Wsypać zasmażkę błyskawiczną, wymieszać. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki, gotować 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić, dobrze osączyć. Filet umyć, osuszyć. Formę żaroodporną posmarować odrobiną tłuszczu, umieścić w niej filet z sandacza (strona ze skórkę do dołu). Przykryć plasterkami ziemniaków, skropić pozostałym tłuszczem. Wstawić do rozegranego piekarnika na środkowy poziom, piec 10-12 minut. Plasterki ziemniaków powinny się zrumienić. Filet z sandacza podawać z sosem.
Komentarze

Do przepisu na: Sandacz z ziemniaczaną skorupką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne