Przepis na Salsa paprykowo-pomidorowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
865
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

  • rosół 350 ml
  • papryka zielona 1 strąk
  • papryka czerwona 1 strąk
  • papryka żółta 1 strąk
  • pomidory 4 szt
  • cebula 1 szt
  • papryczka chili 1 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • oliwa z oliwek 0,5 szklanki
  • ocet winny 2 łyżki
  • sól do smaku

Jak zrobić Salsa paprykowo-pomidorowa?

Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy pokrojone na kawałki pomidory i oczyszczone z pestek, pokrojone papryki. Dusimy pod przykryciem, od czasu do czasu podlewamy rosołem. Następnie dodajemy oliwę z oliwek, posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ocet winny. Wszystko dusimy ok. 15 min. Często mieszając. Salsa gotowa.

Podobne przepisy

Grzybki i cebulka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Jajka przepiórki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Krokiety z kapustą kiszoną

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Jarskie

Ser ze szczypiorkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-01

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Jarskie

Tradycyjne jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie

Kurczak w piwie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Jarskie