Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sałatka ze szparagów na ciepło

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1319

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • szparagi 500 g
  • oliwa 1 łyżka
  • rukiew wodna lub mieszanka liści różnych salat 50 g
  • skórka cytrynowa do przybrania kilka pasków

SOS

  • starta skórka z 1/2cytryny
  • ocet estragonowy 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • oliwa 2 łyżki
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • musztarda dijon 1/2 łyżeczki
  • czosnek zmiażdżony ząbek
  • czarny pieprz

Jak zrobić Sałatka ze szparagów na ciepło?

Rozgrzać maksymalnie ruszt. Wyłożyć tackę na ruszt folia kuchenną i ułożyć na niej szparagi. Posmarować oliwą.
Piec 4-5 minut, aż szparagi będą miękkie. Przełożyć na półmisek i pozostawić, aby ostygły.
Wymieszać wszystkie składniki sosu w małej miseczce lub kubku.
Ułożyć liście sałaty na osobnych talerzach, na nich kłaść szparagi i polewać sosem. Udekorować paskami skórki cytrynowej.
Komentarze

Do przepisu na: Sałatka ze szparagów na ciepło

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne