Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Sałatka z mięsa obiadowego

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1185

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Sałatka z mięsa obiadowego

Składniki

  • mięso gotowane 250 gram
  • roszponka 2 garście
  • pomidor 1 szt
  • cebula mała 1 szt
  • sos do sałatek włoski 0,5 opakowania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

sos

  • musztarda francuska 1 łyżeczka czubata
  • oliwa z oliwek 50 ml
  • ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Jak zrobić Sałatka z mięsa obiadowego?

Mięso ugotowane z zupy kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy je póżniej do sałatki. Na talerzach wykładamy umytą roszponkę, pokrojonego pomidora i cebulę oraz mieso. Polewamy przygotowanym sosem, solimy i pieprzymy do smaku. Sos do sałatki: wszystkie składniki na sos łączymy, mieszmy i polewamy sałatkę.
Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z mięsa obiadowego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne