Przepis na Ryba zapiekana w warzywach

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3375
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ryba zapiekana w warzywach?

Naczynie żaroodporne obficie wysmarować tłuszczem. Ser utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Włoszczyznę obrać, por przekroić wzdłuż, starannie wymyć, pokroić w półplasterki, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Warzywa wymieszać z oliwą, szczyptą soli, cukru i pieprzu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę przygotowanych warzyw, na nich rybę, skropić sokiem z cytryny, przykryć pozostałymi warzywami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 190-200stC, zapiekać 35-40 minut. Na 5 minut przed końcem zapiekania wlać przecier, posypać serem i parmezanem, wstawić do piekarnika i zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać zapiekankę posiekaną natką.

Podobne przepisy

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-22

Dodany przez: zybi_01

Kategoria: Ryby