Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rurki ze szpinakiem

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2258

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • czosnek 1 ząbek
  • szpinak 40 dag
  • masło 3 łyżki
  • boczek wędzony 10 dag
  • śmietana gęsta 400 ml
  • papryka ostra w proszku 1 łyżeczka
  • żółtka 3 szt
  • szczypiorek 3 łyżki
  • makaron zite 50 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Rurki ze szpinakiem?

Czosnek posiekać, szpinak opłukany pokroić i smażyć 10 minut na maśle z dodatkiem czosnku. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Boczek pokroić w słupki, zrumienić na patelni i osączyć z tłuszczu. Śmietanę wlać do rondla, przyprawić solą i pieprzem i papryką, podgrzać do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, wlać roztrzepane żółtko i szybko wymieszać. Dodać boczek i posiekany szczypiorek. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, przełożyć do naczynia z gorącym szpinakiem, polać sosem śmietanowo-jajecznym i wymieszać.
Komentarze

Do przepisu na: Rurki ze szpinakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne