Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rurki z kremem z ciasta francuskiego

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3015

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Rurki z kremem z ciasta francuskiego to łatwy, prosty a jednocześnie elegancki deser. Można je szybko zrobić, oraz w zależności od preferencji smakowych modyfikować i budyń waniliowy można zastąpić czekoladowym, bądź truskawkowym.

Rurki z kremem łatwo przechowuja się i nie tracą na smaku nawet na drugi dzień. Na zewnątrz chrupiące, kryjace maślano-waniliowe wnętrze. Polecam, bo pyszne!

Zdjęcia

<b><i>Rurki z kremem z ciasta francuskiego</i></b> to łatwy, prosty a jednocześnie elegancki deser. Można je szybko zrobić, oraz w zależności od preferencji smakowych modyfikować i budyń waniliowy można zastąpić czekoladowym, bądź truskawkowym.<br/><br/><b>Rurki z kremem</b> łatwo przechowuja się i nie tracą na smaku nawet na drugi dzień. Na zewnątrz chrupiące, kryjace maślano-waniliowe wnętrze. Polecam, bo pyszne!

Składniki

rurki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • cukier 1/2 szklanki
  • cynamon 1 łyżeczka

krem

  • mleko waniliowy 1/2 litra
  • budyń (na 1/2 litra mleka) 1 szt
  • masło 100 gram

Jak zrobić Rurki z kremem z ciasta francuskiego?

Na mleku ugotować budyń. Jeśli potrzebny jest cukier można odsypać z cukru do rurek. Ostudzić budyń. Masło zmiksować na puch i dodając po jednej łyżce budyniu miksować, aż powstanie puszysta, jednolita masa. Odstawić do lodówki.

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na paski o grubości 1 cm. Nawinąć na metalowe foremki do rurek. Wymieszać cukier z cynamonem i wysypać na płaski talerz. Otaczać rurki z ciastem w cukrze lekko dociskając.

Rozgrzać piekarnik do 220 stopni.
Wstawić foremki z ciastem i piec 10-15 minut, aż ciasto zacznie brązowieć.

Masę budyniową przełożyć do rękawa cukierniczego, albo do wąskiej torebki foliowej. Zdjąć z foremek ciasto i ostudzone napełniać kremem.
Komentarze

Do przepisu na: Rurki z kremem z ciasta francuskiego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne