Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rurki z ciasta francuskiego

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7754

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rurki z ciasta francuskiego
Rurki z ciasta francuskiego
Rurki z ciasta francuskiego

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe 1 szt
  • krem karpatkowy gotowy 1 szt

Jak zrobić Rurki z ciasta francuskiego?

Ciasta rozwałkować na prostokąt i pociąć na paseczki o szerokości około 2−3 centymetry. Rurki ( foremki) lekko posmarować olejem. Paseczki nawijać na foremki zaczynając od wąskiej strony. Rurki układać na natłuszczonej blaszce. Piec w temp. 180 st * około 15 minut (aż się zarumienią). Po upieczeniu ściągać z blaszki i foremek. Krem zrobić jak pisze na opakowaniu i wypełnić nim rurki.
Komentarze

Do przepisu na: Rurki z ciasta francuskiego

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne