Przepis na Rosół z mięsa wołowego

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1535
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Podawać z makaronem, ryżem, lanym ciastem lub pasztecikami.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rosół z mięsa wołowego?

Umyte mięso, zalać zimną wodą, osolić, gotować ok. 2, 5 godz. Na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy, doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-18

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa szczawiowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa pieczarkowa z oliwą

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: Car

Kategoria: Zupy

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Zupa krem z marchwi ze śmietanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony z ziemniakami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Zupy