Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 24 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1207

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pyszne i inne od wszystkich

Zdjęcia

Pyszne i inne od wszystkich<br/>

Składniki

Jak zrobić Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie?

Śledzie przez min. 1 h wymoczyć, osączyć. Zagotować zalewę ze składników woda, cukier, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, odstawić do przestygnięcia. Powinna mieć słodko-kwaśny smak. Śledzie wkładam do chłodnej zalewy na min 1 h. Śledzie osączam, zwijam w roladki, a na środku każdej daję po cienkim kawałku ogórka konserwowego i piórku czerwonej cebuli, spinam wykałaczką i układam na półmisku. Śmietanę mieszam z majonezem, musztardą, doprawiam cytryną i pieprzem, dodaję posiekaną cebulę, trochę natki i kapary. Polewam śledzie sosem i posypuję posiekaną natką. Dekoruję ogórkiem. Można z wierzchu posypać jeszcze kaparami. Odstawiam w chłodne miejsce na 1 dobę, a przynajmniej na noc.
Komentarze

Do przepisu na: Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne