Przepis na Roladki z piersi z indyka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
4203
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Składniki

  • cienkie sznycle z piersi z indyka 4 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • cebula 2 główki
  • czosnek 1 ząbek
  • masło 1 łyżeczka
  • ser topiony 35 dag
  • szynka 4 plasterki
  • olej 2 łyżki
  • bulion drobiowy 1/2 szklanki
  • śmietana 1/2 szklanki
  • białe wino półwytrawne 20 ml

Jak zrobić Roladki z piersi z indyka?

Sznycle opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Natkę pietruszki, szczypiorek, czosnek i cebulę posiekać. Na rozgrzanym maśle usmażyć czosnek i cebulę, wymieszać z zieleniną. Przyprawić solą i pieprzem. Odłożyć 15 dag sera topionego, a resztę pokroić na 4 kawałki. Na każdy płat mięsa nałożyć jeden kawałek sera i plasterek szynki, posmarować masą ziołową. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju, zalać bulionem drobiowym, dusić do miękkości. Roladki wyjąć, sos przecedzić, połączyć z resztą sera, winem i śmietaną. Zagotować, przyprawić do smaku. Roladki przełożyć na talerze, polać sosem. Najlepiej podawać z makaronem.

Podobne przepisy

Podudzia kurczaka w miodzie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-05

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Mięsne

Bekon smażony

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Pulpety z niespodzianką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Paprykowe kotleciki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Kurze nóżki nadziewane pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne