Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada marchewkowa

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 55 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2754

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rolada marchewkowa

Składniki

ciasto

nadzienie

  • szpinak mrożony 20 dkg
  • serek śmietankowy almette 1 opakowanie
  • łosoś wędzony w plastrach 10 dkg
  • masło 1 łyżeczka
  • sól
  • czosnek granulowany
  • sok z cytryny

Jak zrobić Rolada marchewkowa?

Marchew zetrzyj na tarce o małych oczkach i lekko odciśnij. Żółtka utrzyj z marchewką i dodaj pianę ubitą na sztywno. Dopraw do smaku solą i wyłóż na blaszkę wyłożona papierem wysmarowanym tłuszczem. Piecz 20 minut w temp 180-190*c. Szpinak rozmróź i odparuj na maśle. Dopraw do smaku solą i czosnkiem granulowanym. Przestudzony szpinak wymieszaj z serkiem i rozsmaruj na cieście marchewkowym. Ułóż łososia i skrop go sokiem z cytryny. Zwiń roladę i schłódź w lodówce. Podawaj pokrojoną w plastry.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada marchewkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne