Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rogaliki z powidłami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3282

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rogaliki z powidłami
Rogaliki z powidłami

Składniki

  • mąka 50 dag
  • maślaki 25 dag
  • drożdże 5 dag
  • cukeir 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • jajka 2 szt
  • kwaśna śmietana 2 łyżki
  • powidła

Jak zrobić Rogaliki z powidłami?

Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut, żeby rozczyn ruszył. Z mąki, masła, jajek, soli i wyrośniętych drożdży przygotować ciasto. Schłodzić je, a następnie rozwałkować na nieduże placki. Każdy placek pokroić na 4 części. Ćwiartki placków posmarować powidłami i zwinąć w rogaliki. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z powidłami

!niuńka#

!niuńka

2012-01-27 12:25:43

a te maślaki to do czego?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne